Natteravne samlet til Landsmøde for 15. gang

Natteravne samlet til Landsmøde for 15. gang

12-04-2013

Lørdag den 6. april var 300 Natteravne fra både Danmark, Grønland og Færøerne samlet til Landsmøde i Nyborg.
Gennem 15 år er Natteravnenes ide vokset, og vi er nu anerkendt alle steder, lød det fra Stig Kjerulf, som bød velkommen til Landsmødet.


Diasshow fra Natteravnenes Landsmøde i Nyborg (Foto Klaus Walmod)

Derefter indtog Søs Fenger scenen, og sammen med guitarist Jonas Krag og bassist Frederik Damgaard gav hun en forrygende minikoncert med et sangvalg, der symboliserede det, som Natteravnene er her for, nemlig at vi alle passer på hinanden.


Søs Fengers NatteRevne :-)


Søs Fenger synger "lighterens flamme"sammen med Natteravnene

Pastor Les Isaac fortalte om Street Pastors, som består af 10.000 frivillige fordelt over 260 byer i England, der går på gaden for at hjælpe, lytte og vise omsorg i nattelivet.

Jesper Nygård, adm. dir i KAB, som er Danmarks største boligselskab præsenterede sig som en tænkende pragmatiker og kom med et opråb om, at velfærdssamfundet er i krise. Løsningen hedder det sociale enzym, som opstår i krydsfeltet mellem det offentlige, det private erhvervsliv og borgerne. Han fortalte hvordan KAB tager ansvar som boligselskab, og fremhævede Natteravnene som prototypen på det sociale enzym.


Se hele Jesper Nygårds indlæg om Det sociale enzym (Ca. 40. min)

Erik Thorsted gav et kort overblik over Center for Socialt Ansvar og Landssekretariatet og Dan Taxbøl gav en status på it-strategien og arbejdet med de nye hjemmesider.

For at fejre 15-års jubilæet var der ekstra underholdning med magisk entertainer Henrik Svanekiær, som leverede en blanding af humor, tankelæsning og hypnose. Flere Natteravne kom på scenen, mens publikum både jublede og måbede i forundring over, hvordan Henrik kunne forudsige navn og fødselsdato på Ingas bror, eller gætte, hvor mange point Søs ville få i dartkonkurrencen.

Hvad skal der til for at holde Natteravnekonceptet opdateret og hvordan ser vores fremtid ud? Det var nogle spørgsmål, som deltagerne diskuterede til en walk-and-talk og i små grupper ved bordene. Ideer og synspunkter blev fremlagt i plenum, og så blev den nye Initiativpris givet til Oliver Trab for hans ide om førstehjælpsarmbind til at synliggøre Natteravne, som er særligt uddannede førstehjælpere.

Dagen sluttede med den traditionelle klippekortudtrækning med flotte præmier til vinderne. Mange deltagere blev i Nyborg for at deltage i aftenens sociale arrangement.

Se minivideo med indtryk fra hele dagen samlet på 3 minutter.

Tak for i år, vi ses til næste Landsmøde d. 5. april 2014 på Nyborg Strand.