Borgmester på Natteravne-tur i Skovlunde...

Borgmester på Natteravne-tur i Skovlunde...

07-05-2013

Klokken er 23.00 en fredag aften, og de 3 Natteravne har fået besøg af Ballerup borgmesteren Jesper Würtzen. Det er anden gang han er med for, at gå tur med Skovlunde Natteravnene, men også for at gøre lidt reklame for Natteravnene.

Efter at være trukket i de genkendelige gule jakker, var holdet klar til at gå nogle timer for at se, hvad der sker blandt de unge i området.

Borgmester Jesper Würtzen ses på billedet helt til højre..

Der var fuld af liv i Skovlunde, og mange unge mennesker var på vej til Skov Pub kaldes ”Skoven”, hvor der allered var kø for at komme ind. Ca. 800 unge havde taget til Skovlunde fra f.eks. Nørrebro, Rødovre, Skovlunde og Ballerup for og feste og hygge sig.
Jesper var overrasket over, at så mange kommer så langvejs fra, og han fik talt med
mange af de festglade unge, og var helt på det rene med, at der godt kan bruges mange flere vokse til at gå i de gule jakker i lokalområdet. For der er helt klart et behov for Natteravne i Skovlunde.

"Skovlundes bymidte har været præget meget med bandekriminalitet, hvor narkohandel, vold, skyderier og bandekrig virker totalt ude af kontrol i området – og det har nærmest været dagens orden i mere end et halvt år. Det er klart, at mange af Skovlundes borgere føler sig utrygge" fortæller Inge Luiten som er formand for de lokale Natteravne i Skovlunde.

"Vi har talt meget om, at være særlig opmærksom på, hvordan vi som Natteravne selv har det, når vi har været ude at gå. Og vi er ret gode til tage hensyn til hinanden, hvilket har gjort, at alle forsat ønsker at være Natteravn, og det er jo bare dejligt", smiler Inge.

"Natteravnene ved, at de kan ringe til Politiet ved behov, men de har ikke nogen
beføjelser selv og er ikke noget vagtværn...!! Formålet er, at skabe omsorg og tryghed for de 99 % af de unge, der ikke er problem med", slår Inge Luiten fast.

Efter at Natteravnene havde besøg af borgmester Jesper Würtzen, har der været to fredsmarcher med fakkeltog i Skovlunde, som var afholdt af Skovlunde Kirke og Ballerup Multikulturelle Forening. Der deltog ca. 2.000 borgere ved den ene
fredsmarchs og 1.500 ved den anden. Borgere, handlende og institutioner
har fået mere end nok af måneders utryghed.

Der har ligeledes været en offentlige høring, om hvordan man kommer bandekriminaliteten til livs i Skovlunde, hvor nogle af borgerne gav udtryk for, at det er
godt, at Natteravnene i Skovlunde er på gaden, selv om det ikke er på baggrund af banderne de er der.

Kunne du tænke dig at komme med Natteravne i Skovlunde på en vandring, eller blot vide mere om vores arbejde, så kontakt Inge Luiten på mail skovlunde@natteravnene.dk